Pannestekt urtekylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt urtekylling

Pannestekt urtekylling

med syrlig kålsalat og rømmedressing

En klassisk "kylling og poteter"-rett blir aldri kjedelig med de riktige krydderiene. I dag skal vi krydre kyllingen med gode urter før vi bruner den og baker den i ovnen. Tilbehøret er ovnsbakte poteter og gulrøtter, en syrlig kålsalat med agurk og vårløk, og en kremet hvitløksdressing.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Allergener:
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

150 g

Spisskål, skåret

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier552 kcal
Energi (kj)2308 kj
Fett19.9 g
Mettet fett4.9 g
Karbohydrater46.2 g
Sukker12.2 g
Protein42.3 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i to.

Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm staver.

Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt og en klype pepper og drypp over olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Stek kylling
2

I mellomtiden, krydre kylling med salt og Middelhavsdrøm.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Bak kylling
3

Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
4

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær sitron i båter.

Bland agurk, vårløk, spisskål, olivenolje, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en skål.

Lag hvitløksdressing
5

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, majones, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Skjær kylling i tynne skiver.

Server
6

Anrett kylling, salat og grønnsaker på tallerkener.

Server en klatt hvitløksdressing på siden.