Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Vi steker torsk med en smakfull sitronbuljong som vi blander selv. Vi lager også en nydelig potetmos med rømme og finrevet ost, som blir perfekt kremet. Grønnsakene stekes før vi anretter alt på tallerkener, og topper med knasende mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
2 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 pose
Dill
20 g
Mandler
(Inneholder: Nødder)
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 stk
Sitron
½ stk
Løk
60 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
¼ pakke
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 ss
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 3)
2 ss
Smør (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Krydre fisk med en klype salt og pepper på begge sider.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell potet og skjær i 2 cm terninger.
Kok potet i 10-12 min, til møre.
Grovhakk mandler.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær løk [½ stk, 2P] i båter.
Grovhakk dill.
Skjær sitron i båter.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Bland vann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, halvparten av hvitløken, en stor skvett sitronsaft, dill og en klype pepper i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min.
Tilsett spinat og resterende hvitløk, og stek i 2-3 min. Sett til side i en skål.
Hell vannet av kjelen med poteter, og tilsett smør [2 ss | 4 ss], rømme [2 ss | 4 ss], finrevet ost og en klype salt. Mos med en potetmoser eller gaffel. Sett til side og dekk til med lokk.
Tørk av stekepannen først og varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] på middels høy varme.
Stek fisk i 1 min. Snu fisken og hell over buljong og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 1-2 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potetmos, spinat og løk på tallerkener.
Topp spinat med fisk, og sørg for å få med all sausen stekepannen med.
Strø mandler over.