Skip to main content
Pannestekt kylling
Pannestekt kylling

Pannestekt kylling

med ovnsbakte grønnsaker og kremet peppersaus

I dag skal vi lage pannestekt kylling med ovnsbakte poteter og grønnsaker, og en fantastisk kremet peppersaus. Vi baker poteter, rødløk, gulrot og paprika i ovnen, som vi har krydret med vår nydelige krydderblanding, Middelhavsdrøm. Samtidig steker vi kyllingen til perfeksjon, og lager en deilig kremet peppersaus med fløte og persille.

Tags:
Under 650 kcal
Enkel
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

300 g

Kyllingbryst

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Paprika

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

500 g

Poteter

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier646 kcal
Energi (kj)2705 kj
Fett23.9 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater63.1 g
Sukker19.5 g
Fiber9.3 g
Protein43.4 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. 

Forbered råvarer
2

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver.

Skjær paprika i 1 cm strimler.

Finhakk persille.

Stek grønnsaker
3

Fordel poteter, løk, gulrot og paprika på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm og en stor klype salt og pepper. Bland godt og spre jevnt ut over stekebrettet.

Stek i ovnen i 25-35 min, til mør.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 5-6 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag peppersaus
5

Mens kyllingen hviler, varm opp stekepannen til middels lav varme.

Tilsett vann [2 ss | 4 ss], matfløte [½ pakke, 2P], kyllingbuljong og en stor klype pepper i stekepannen. Tilsett eventuell kraft fra kyllingen. Rør godt og varm opp i 2-3 min.

Rør inn persille og smak til med salt.

Server
6

Anrett grønnsaker og kylling på tallerkener.

Hell over kremet peppersaus.