I dag skal vi lage pannestekt kylling med ovnsbakte poteter og grønnsaker, og en fantastisk kremet peppersaus. Vi baker poteter, rødløk, gulrot og paprika i ovnen, som vi har krydret med vår nydelige krydderblanding, Middelhavsdrøm. Samtidig steker vi kyllingen til perfeksjon, og lager en deilig kremet peppersaus med fløte og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
300 g
Kyllingbryst
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Paprika
1 pose
Bladpersille
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
500 g
Poteter
4 g
Middelhavsdrøm
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver.
Skjær paprika i 1 cm strimler.
Finhakk persille.
Fordel poteter, løk, gulrot og paprika på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm og en stor klype salt og pepper. Bland godt og spre jevnt ut over stekebrettet.
Stek i ovnen i 25-35 min, til mør.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 5-6 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Mens kyllingen hviler, varm opp stekepannen til middels lav varme.
Tilsett vann [2 ss | 4 ss], matfløte [½ pakke, 2P], kyllingbuljong og en stor klype pepper i stekepannen. Tilsett eventuell kraft fra kyllingen. Rør godt og varm opp i 2-3 min.
Rør inn persille og smak til med salt.
Anrett grønnsaker og kylling på tallerkener.
Hell over kremet peppersaus.