Panert sei og sprøstekte reker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert sei og sprøstekte reker

Panert sei og sprøstekte reker

med ovnsbakte potetbåter og tartarsaus

Dette er en hjemmelaget vri på den klassiske engelske retten "fish and chips". Vi oppgraderer den og frister med både panert sei, sprøstekte reker og "chips", i form av ovnsbakte potetbåter. Den hjemmelagde tartarsausen slår enhver ferdiglaget variant, og de knasende sprø sukkerertene passer perfekt som tilbehør.

Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete
Skalldyr
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ pose

Estragon

1 stk

Sjalottløk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Curry-On

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

½ pose

Sukkererter

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

3 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier813 kcal
Energi (kj)3400 kj
Fett30.9 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater85.1 g
Sukker9.7 g
Protein48.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne. 

TIPS: Bruk to stekebrett dersom det ikke er plass på ett. 

Forbered råvarer
2

Finhakk sjalottløk. 

Plukk og finhakk estragon.

Skjær sitron i båter. 

Bland sjalottløk, hvitvinseddik, sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål. Sett til side.

Panér fisk og reker
3

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en skål.

Legg hvetemel [3 ss | 6 ss] i en dyp tallerken.

Bland panko, Curry-on, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper i en ny skål.

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Dypp fisk først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Overfør til en tallerken.

Tørk reker og dypp i mel, egg og panko.

Stek fisk og reker
4

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Stek reker i 1-2 min på hver side og overfør til en tallerken med papir.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om nødvendig slik at fisken ikke setter seg fast i pannen.

Lag tartarsaus
5

Bland sukkererter, en stor skvett sitronsaft og en stor klype salt og pepper i en skål.

Hell væsken av syltet sjalottløk.

Bland majones, syltet sjalottløk, salt [¼ ts | ½ ts], sukker [½ ts | 1 ts], en klype pepper og estragon (spar litt til pynt) i en skål.

Servér
6

Anrett fisk, reker og poteter på tallerkener.

Strø over resterende estragon og legg sitronbåter på siden.

Server sukkererter og tartarsaus i skåler ved siden av.