
Panert sei og sprøstekte reker
med ovnsbakte potetbåter og tartarsaus
Dette er en hjemmelaget vri på den klassiske engelske retten "fish and chips". Vi oppgraderer den og frister med både panert sei, sprøstekte reker og "chips", i form av ovnsbakte potetbåter. Den hjemmelagde tartarsausen slår enhver ferdiglaget variant, og de knasende sprø sukkerertene passer perfekt som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
½ pose
Estragon
1 stk
Sjalottløk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Curry-on
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
½ pose
Sukkererter
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Sitron
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
TIPS: Bruk to stekebrett dersom det ikke er plass på ett.

Finhakk sjalottløk.
Plukk og finhakk estragon.
Skjær sitron i båter.
Bland sjalottløk, hvitvinseddik, sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål. Sett til side.

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en skål.
Legg hvetemel [3 ss | 6 ss] i en dyp tallerken.
Bland panko, Curry-on, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper i en ny skål.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Dypp fisk først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Overfør til en tallerken.
Tørk reker og dypp i mel, egg og panko.

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Stek reker i 1-2 min på hver side og overfør til en tallerken med papir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om nødvendig slik at fisken ikke setter seg fast i pannen.

Bland sukkererter, en stor skvett sitronsaft og en stor klype salt og pepper i en skål.
Hell væsken av syltet sjalottløk.
Bland majones, syltet sjalottløk, salt [¼ ts | ½ ts], sukker [½ ts | 1 ts], en klype pepper og estragon (spar litt til pynt) i en skål.

Anrett fisk, reker og poteter på tallerkener.
Strø over resterende estragon og legg sitronbåter på siden.
Server sukkererter og tartarsaus i skåler ved siden av.