topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert sei

Panert sei

med ovnsbakte potetbåter og syrlig mangosalat

En herlig oppskrift på pankopanert sei med sprø potetbåter. Når potetene er i ovnen, har vi tid til å blande en spennende mangosalat som får sødme av mango, sprøhet av kål og syrlighet av sitron. Vi serverer panert fisk, potetbåter og grønnsaker med svart sesammajones.

Tags:
Melkefri
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Lime

½ stk

Mango

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier680 kcal
Energi (kj)2846 kj
Fett26.1 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater79.4 g
Sukker16.4 g
Protein34.2 g
Natrium269.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag potetbåter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter.

Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Stek på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm tykke terninger.

Paner fisk
3

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en stor skål.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny skål.

Bland panko og salt [¼ ts | ½ ts] i en tredje skål.

Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek fisk
4

Når potetbåtene har 5 min igjen av steketiden, varm opp nok olivenolje til å dekke en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Vend forsiktig.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag mangosalat
5

Bland en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett strimlet salat, chiliflak [1/2 pakke, 2P] og mango og bland godt. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om ønskelig.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett potetbåter, mangosalat og panert sei på tallerkener.

Server resterende limebåter og svart sesammajones på siden.