topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert sei

Panert sei

med ovnsbakte potetbåter og syrlig mangosalat

Panert sei med ovnsbakte potetbåter og saftig mangosalat.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Sennep
Soya
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Lime

½ stk

Rød chili

½ stk

Mango

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier695 kcal
Energi (kj)2906 kj
Fett26.72 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater79.8 g
Sukker17.1 g
Protein34.32 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag potetbåter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Stek på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver. Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm tykke terninger.

Paner fisk
3

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en stor skål. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Bland panko og salt [¼ ts | ½ ts] i en tredje skål. Vend fisk først i mel, derreter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek fisk
4

Når potetbåtene har 5 min igjen av steketiden, varm opp nok olivenolje til å dekke en stor stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Vend forsiktig. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag mangosalat
5

Bland en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett strimlet salat og mango og bland godt. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett potetbåter, mangosalat og panert sei på tallerkener. Topp med chili (om ønskelig). Server resterende limebåter og svart sesammajones på siden.