
Panert sei
med ovnsbakte potetbåter og syrlig mangosalat
Panert sei med ovnsbakte potetbåter og saftig mangosalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
½ stk
Lime
½ stk
Rød chili
½ stk
Mango
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Stek på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver. Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm tykke terninger.
Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en stor skål. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Bland panko og salt [¼ ts | ½ ts] i en tredje skål. Vend fisk først i mel, derreter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
Når potetbåtene har 5 min igjen av steketiden, varm opp nok olivenolje til å dekke en stor stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Vend forsiktig. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett strimlet salat og mango og bland godt. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett potetbåter, mangosalat og panert sei på tallerkener. Topp med chili (om ønskelig). Server resterende limebåter og svart sesammajones på siden.