Ovnsbakt torsk i kjørvelsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk i kjørvelsaus

Ovnsbakt torsk i kjørvelsaus

med blomkålmos og sprø grønnkål

I dag lager vi en skikkelig god rett som består av ovnsbakt blomkål, blomkålmos, grønnkål og torsk! Torsken bader i en hjemmelaget kjørvelsaus og får følge av gresskarkjerner. Denne retten kommer til å bli en ny favoritt!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

500 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

50 g

Grønnkål

½ pakke

Gresskarkjerner

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Kjørvel

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Vann (steg 3)

2 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier698 kcal
Energi (kj)2922 kj
Fett35.1 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater53.8 g
Sukker8 g
Protein38.8 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Ildfast form
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag blomkålmos
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp vann* i en vannkoker/liten kjele. Kok opp en ny kjele med lettsaltet* vann*. Skjær halvparten av blomkål i tynne skiver og resten i 2 cm biter. Skrell hvitløk og poteter og skjær poteter i 2 cm biter. Tilsett poteter, blomkålbiter og halvparten av hvitløk i kjelen med kokende vann. Kok i 10-12 min. Hell vannet av kjelen og tilsett finrevet ost, smør* [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. Mos med potetmoser eller gaffel. Sett til side under lokk til servering.

Forbered grønnsaker
2

Legg skivet blomkål i en skål med kaldt vann*. Press eller finhakk resterende hvitløk. Riv en klype sitronskall og skjær i båter. Fjern stilken fra kjørvel. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland kjørvelsmør
3

Bland kokende vann* [1 ss | 2 ss], grønnsaksbuljong, sitronsaft [2 ss | 4 ss], smør*[2 ss | 4 ss], halvparten av kjørvelen og halvparten av sitronskallet i en skål. Rør sammen til smøret har smeltet. Klapp torsk tørr med kjøkkenpapir og krydre med salt* og pepper* på begge sider.

Bak torsk
4

Legg torsk i en ildfast form og topp med kjørvelsmør. Bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bak grønnsaker
5

Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss], hvitløk, resterende sitronskall og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Hell vannet av skålen med blomkålskiver. Fordel grønnkål og gresskarkjerner [1/2 pakke, 2P] på en side av et stekebrett med bakepapir og blomkål på den andre siden. Drypp over sitronolje og bland godt. Bak i ovnen i 7-9 min, til sprø.

Server
6

Anrett blomkålmos på tallerkener. Topp med sprø grønnkål og torsk. Øs over kjørvelsaus og topp med blomkålskiver.