topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt sitrontorsk

Ovnsbakt sitrontorsk

med grønnsakscouscous og hvitløksyoghurt

I dag skal vi lage en perfekt kombinasjon av smaker. Torsk, smør, dill og sitron, servert med grønnsakscouscous med rødløk, rødbete og gulrot. Vi topper herlighetene med en oppfriskende klatt urteyoghurt!

Tags:
Kalorilett
Rask
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvete
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødløk

1 stk

Rødbete

1 stk

Gulrot

1 pose

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

2.5 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier481 kcal
Energi (kj)2013 kj
Fett10.1 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater52.2 g
Sukker13.8 g
Protein33.6 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær rødløk i 2 cm båter. 

Skjær rødbete (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 1 cm biter.

Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 18-20 min, til møre. 

Bak fisk
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/ 2stk, 2P] i tynne skiver. Finhakk dill.

Tørk fisk lett med papir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] på hver side. Strø over halvparten av dillen. Legg 2 sitronskiver på hver fiskefilet.

Når grønnsakene har 15 min igjen, legg fisk på den andre siden av stekebrettet. Stek i 12-15 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag couscous
3

I mellomtiden, kok opp vann [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] i en kjele. 

Tilsett couscous og olivenolje [1/ 2 ts | 1 ts]. Rør, dekk til med lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel.

Bland hvitløksyoghurt
4

Riv hvitløk [1/ 2 stk, 2P] fint.

Finhakk agurk.

Bland yoghurt, hvitløk, agurk og en klype salt i en skål.

Bland sammen
5

Bland inn ferdigstekte grønnsaker og resterende dill i kjelen med couscous. Press over resterende sitron. Smak til med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett couscous og fisk i dype tallerkener.

Drypp over en stor klatt hvitløksyoghurt.