Ost- og sennepspanert kyllingfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost- og sennepspanert kyllingfilet

Ost- og sennepspanert kyllingfilet

med rotgrønnsaker og persilledressing

Dagens innovative oppskrift kommer garantert til å falle i smak! Vi baker kylling med sennep, panko, ost, hvitløk og persille til den er sprø og gyllen. Vi skal også ovnsbake rødbeter, pastinakk og gulrøtter. Alt serveres med en kremet persilledressing med rømme og hvitløk.

Tags:
Kalorilett
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Pastinakk

2 stk

Rødbete

2 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

150 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier564 kcal
Energi (kj)2359 kj
Fett22.3 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater42.9 g
Sukker25.1 g
Protein45.6 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Bak rotgrønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rødbete, gulrot og pastinakk (alle uskrellet) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. 

Forbered panering
2

I mellomtiden, finhakk hvitløk og persille (med stilk). 

Bland finrevet ost, panko, halvparten av hvitløken, halvparten av persillen og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Forbered kylling
3

Legg kylling mellom to bakepapir på et skjærebrett. Bank kylling flat med en kjøtthammer eller kjevle, ca. 2 cm tynne. 

Krydre kylling med en klype salt og pepper på begge sider, og fordel på et stekebrett med bakepapir.

Bak kylling
4

Smør sennep på kylling.

Dryss pankoblandingen over og press lett med baksiden av en skje, så det fester seg til kyllingen.

Bak kylling i ovnen i 12-15 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag persilledressing
5

Skyll spinat.

Bland rømme og resterende persille og hvitløk i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper, og rør godt.

Når rotgrønnsakene er ferdig stekt, la dem avkjøle litt og bland deretter med spinat.

Server
6

Anrett rotgrønnsaker med spinat og panert kylling på tallerkener.

Server persilledressing på siden.