Ost- og sennepspanert kyllingfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost- og sennepspanert kyllingfilet

Ost- og sennepspanert kyllingfilet

med ovnsbakte rotfrukter og persilledressing

Dagens innovative oppskrift kommer garantert til å falle i smak! Vi baker kylling med sennep, panko, ost, hvitløk og persille til den er sprø og gyllen. Vi skal også ovnsbake rødbeter, pastinakk og gulrøtter. Alt serveres med en kremet persilledressing med rømme og hvitløk.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Pastinakk

25 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Gulrot

2 stk

Rødbete

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier495 kcal
Energi (kj)2072 kj
Fett13.93 g
Mettet fett7.4 g
Karbohydrater44.07 g
Sukker23.9 g
Protein46.58 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødbete, gulrot og pastinakk i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

Forbered panering
2

Finhakk hvitløk. Finhakk persille (med stilk). Bland finrevet ost, panko, halvparten av hvitløken og halvparten av persillen i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Forbered kylling
3

Legg kylling mellom to bakepapir på et skjærebrett. Bank kylling flat med en kjøtthammer eller kjevle, ca. 2 cm tynne. Krydre kylling med en klype salt og pepper på begge sider, og fordel på et stekebrett med bakepapir.

Bak kylling
4

Smør sennep på kylling. Dryss pankoblandingen over og press lett med baksiden av en skje, så det fester seg til kyllingen. Bak kylling i ovnen i 12-15 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag persilledressing
5

Bland rømme og resterende persille og hvitløk i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper, og rør godt. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Når rotfruktene er ferdig stekt, la dem avkjøle seg litt og bland deretter med spinat.

Server
6

Anrett rotfrukter med spinat og panert kylling på tallerkener. Server persilledressing på siden.