
I denne nydelige middagen svøpes kyllingfilet i bacon. Vi lager også en kremet potetmos som tilsettes hvitløk og crème fraiche, og baker gulrot og grønne bønner som tilbehør. Men ingen helgemiddag er komplett uten en saus og her har vi valgt en lager herlig variant med stekt løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
62.5 g
Bacon, skiver
500 g
Poteter
300 g
Kyllingbryst
200 g
Brun Saus
(Inneholder: Melk)
1 stk
Gressløk
2 stk
Gulrot
150 g
Grønne bønner
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til løk
½ dl
Vann til saus

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Tilsett creme fraiche, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tykke staver.
Skjær endene av grønne bønner.
Del løk i to, og skjær i tynne skiver.
Overfør gulrot og grønne bønner til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til mørt.

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler påeget skjærebrett.
Rull kylling inn i bacon.
Varm opp en stor stekepanne på høy varme.
Brun kylling i 1-2 min på hver side.
Overfør til et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 5-6 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydningav rosa i midten.

I mellomtiden, tilsett smør tilstekepannen brukt til kylling, og varm opp påmiddels varme.
Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.
Tilsett brun saus og vann. Rør godt. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Smak til med en klype salt og pepper.


Anrett potetmos og ovnsbakte grønnsakerpå tallerkener.
Hell over saus og legg på kylling.
Pynt med gressløk.

