Ta med smakene fra Middelhavet til middagsbordet med denne retten. Urtemarinert svinekjøtt stekes i en deilig sitronsaus med basilikum, hvitløk og smør. Kjøttet serveres med sprø rotfruktfries toppet med revet ost, luftig pisket ricotta og ovnsbakte tomater med balsamico.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
2 stk
Tomat
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
100 g
Ricotta
(Inneholder: Melk)
250 g
Svinekoteletter, urtemarinert
2 g
Grovmalt pepper
2 stk
Rødbete
½ ts
Salt til poteter
½ dl
Vann til saus
½ ss
Olje til ricotta
1 ss
Melk til ricotta
¼ ts
Salt til ricotta
1 ts
Sukker til tomat
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og rødbete (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og grovmalt pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Halver sitron.
Grovhakk basilikumblad.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland sitronsaft, vann, grønnsaksbuljong, basilikum og hvitløk i en liten skål og sett til side.
Bland ricotta, olivenolje, melk, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Pisk ricotta myk og sett til side.
Fordel tomat på et nytt stekebrett med bakepapir når det gjenstår 20 min av rotfruktenes steketid. Drypp over balsamico og dryss over sukker.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myknet.
Krydre kjøtt med salt når det gjenstår 10 min av rotfruktenes steketid.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på den ene siden, eller til gyllent.
Snu og tilsett sitronsaus og smør.
Stek videre i 3-4 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Dryss finrevet ost over ferdigstekte fries rett før servering. Bland godt.
Anrett fries og kjøtt på tallerkener.
Tilsett en klatt ricotta på tallerkenene og bre utover med baksiden av en skje.
Topp ricotta med bakte tomater.
Server med sitronsaus.