Middelhavsinspirert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert kylling

Middelhavsinspirert kylling

med varm tabbouleh og mild gressløkdressing

Velkommen til middelhavsfest! I dag drømmer vi oss bort til varme land når vi steker kyllingen med smakfulle krydder. Spennende tilbehør er en lekker tabbouleh av bulgur, agurk og rødløk. Vi lager også en mild og kremet gressløkdressing som både store og små kommer til å elske.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Selleri
Hvete
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g

Cherrytomater

1 pose

Bladpersille

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier578 kcal
Energi (kj)2419 kj
Fett26.3 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater36.1 g
Sukker7.6 g
Protein42.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Press eller finhakk hvitløk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min eller inntil ‘al dente’.

Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen. 

Stek kylling
2

Krydre kylling med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek kylling i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Finhakk agurk og rødløk [1/2 stk, 2P].

Del cherrytomater i to.

Finhakk persille.

Skjær sitron i båter.

Lag tabbouleh
4

Bland bulgur, tomat, agurk, løk, halvparten av persillen og sitronsaft [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag yoghurtdressing
5

Bland yoghurt, aioli og resterende persille i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett bulgur på tallerkener toppet med kylling.

Drypp over en klatt persilledressing.

Server resterende sitronbåter på siden.