By middagsgjestene på en spennende, kreativ og rask bowl fylt med klassiske meksikanske ingredienser. Vi fyller bowlen med ris, smørstekte tex-mex-reker, avokadoskiver og pico de gallo - en meksikansk tomatsalsa. Retten toppes med sprø chilipeanøtter og en smakfull cajun-yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
150 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 stk
Avokado
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
150 g
Basmatiris
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
2 stk
Tomat
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflak
1 stk
Koriander
1 stk
Rødløk
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salsa
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til peanøttolje
¼ ts
Salt til peanøttolje
¼ ts
Sukker til peanøttolje
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Smør til saus
1 ss
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk tomat, rødløk og koriander.
Skjær lime i båter.
Bland tomat, halvparten av rødløken, koriander, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og salt i en liten skål.
Grovhakk peanøtter.
Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Rist peanøtter i 2-3 min, eller til gylne.
Ta stekepannen av varmen og bland inn chiliflak, sukker, salt og pepper. Legg over i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
I mellomtiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek reker med Tex-Mex, resterende rødløk og salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Tilsett smør, vann og en skvett limesaft. Rør om til smøret smelter og ta stekepannen av varmen.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.
Anrett ris i skåler.
Topp med pico de gallo, avokado og reker.
Øs sky fra pannen over reker.
Garner med peanøttopping og server med cajunyoghurt.