Skip to main content
Texmex-krydret rekebowl

Texmex-krydret rekebowl

med avokado og sterk peanøttopping

By middagsgjestene på en spennende, kreativ og rask bowl fylt med klassiske meksikanske ingredienser. Vi fyller bowlen med ris, smørstekte tex-mex-reker, avokadoskiver og pico de gallo - en meksikansk tomatsalsa. Retten toppes med sprø chilipeanøtter og en smakfull cajun-yoghurt.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Peanøtter
Melk
Skalldyr
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

150 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Avokado

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

150 g

Basmatiris

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

2 stk

Tomat

5 g

Tex-Mex

1 g

Chiliflak

1 stk

Koriander

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salsa

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til peanøttolje

¼ ts

Salt til peanøttolje

¼ ts

Sukker til peanøttolje

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Smør til saus

1 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier745 kcal
Energi (kj)3119 kj
Fett33.3 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater81 g
Sukker8.9 g
Fiber9.1 g
Protein25.3 g
Kolesterol78.3 mg
Natrium76.3 mg
Potassium105.5 mg
Calcium24.7 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag pico de gallo
2

I mellomtiden, finhakk tomat, rødløk og koriander.

Skjær lime i båter.

Bland tomat, halvparten av rødløken, koriander, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og salt i en liten skål.

Lag peanøttopping
3

Grovhakk peanøtter.

Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Rist peanøtter i 2-3 min, eller til gylne.

Ta stekepannen av varmen og bland inn chiliflak, sukker, salt og pepper. Legg over i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered avokado
4

I mellomtiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.

Stek reker
5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek reker med Tex-Mex, resterende rødløk og salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Tilsett smør, vann og en skvett limesaft. Rør om til smøret smelter og ta stekepannen av varmen.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med pico de gallo, avokado og reker.

Øs sky fra pannen over reker.

Garner med peanøttopping og server med cajunyoghurt.