Skip to main content
Meksikanske bønne-taquitos

Meksikanske bønne-taquitos

med sitrussalat og mild rømme

Har du hørt om taquitos før? Det er en meksikansk rett som består av små, sammenrullede tortillabrød med fyll. Vår variant består av gulrot, purre, svarte bønner, hvitløk, revet ost og Tex-Mex-krydder. Taquitosene serveres med myke, ovnsbakte cajunrotfrukter, en syrlig salat med sitrusfrukt, og mild rømme og kremet sesammajones som tilbehør.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Soya
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya)

1 stk

Sitrusfrukt

390 g

Svarte bønner

1 stk

Hvitløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

5 g

Tex-Mex

2 stk

Gulrot

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

60 g

Salatblanding

½ stk

Purre

2 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til rotgrønnsaker

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ dl

Vann til saus

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier971 kcal
Energi (kj)4064 kj
Fett45.1 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater107.4 g
Sukker27.1 g
Fiber19.6 g
Protein27.2 g
Natrium666.8 mg
Potassium153.8 mg
Calcium31.9 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rødbete og pastinakk (uskrelte) i 2 cm store biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til myke og gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered grønnsaker
2

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær purre i tynne skiver.

Hell av væske og skyll svarte bønner.

Stek bønner
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og purre med salt under omrøring i 3-4 min, til myknet.

Tilsett hvitløk og Tex-Mex, og stek videre i 1 min, til velduftende.

Tilsett svarte bønner og vann. La putre under omrøring i 3-4 min, til myke.

Lag taquitos
4

Legg tortillabrød på et skjærebrett. Fyll med bønner og ost. Rull sammen og legg med kanten ned i en ildfast form.

Topp med en stor skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper.

Stek i ovnen i 8-10 min, til gylne og noe sprø.

Bland salat
5

Skyll salatblanding.

Halver sitrusfrukt.

Bland salat, olivenolje, sitrusfruktsaft, en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett taquitos og rotfrukter på tallerkener.

Topp med rømme.

Server med salat og en klatt svart sesammajones på siden.