
Har du hørt om taquitos før? Det er en meksikansk rett som består av små, sammenrullede tortillabrød med fyll. Vår variant består av gulrot, purre, svarte bønner, hvitløk, revet ost og Tex-Mex-krydder. Taquitosene serveres med myke, ovnsbakte cajunrotfrukter, en syrlig salat med sitrusfrukt, og mild rømme og kremet sesammajones som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya)
1 stk
Sitrusfrukt
390 g
Svarte bønner
1 stk
Hvitløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
5 g
Tex-Mex
2 stk
Gulrot
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
60 g
Salatblanding
½ stk
Purre
2 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
½ ts
Salt til rotgrønnsaker
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ dl
Vann til saus
½ ss
Olje til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rødbete og pastinakk (uskrelte) i 2 cm store biter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til myke og gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær purre i tynne skiver.
Hell av væske og skyll svarte bønner.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og purre med salt under omrøring i 3-4 min, til myknet.
Tilsett hvitløk og Tex-Mex, og stek videre i 1 min, til velduftende.
Tilsett svarte bønner og vann. La putre under omrøring i 3-4 min, til myke.

Legg tortillabrød på et skjærebrett. Fyll med bønner og ost. Rull sammen og legg med kanten ned i en ildfast form.
Topp med en stor skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper.
Stek i ovnen i 8-10 min, til gylne og noe sprø.

Skyll salatblanding.
Halver sitrusfrukt.
Bland salat, olivenolje, sitrusfruktsaft, en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Anrett taquitos og rotfrukter på tallerkener.
Topp med rømme.
Server med salat og en klatt svart sesammajones på siden.

