Skip to main content
Løkpanert hyse og ranchdressing
Løkpanert hyse og ranchdressing

Løkpanert hyse og ranchdressing

med persillepotet og eplesalat

Hyse er en mild og god fisk, og i denne oppskriften løfter vi smaksopplevelsen enda et hakk ved å panere og ovnsbake den. Mens fisken godgjør seg i ovnen, koker vi potet som vi vender med smør og fersk persille, og lager en eple- og spinatsalat med sitrondressing. Middagen serveres med en kremet ranchdressing med hvitløk som tilbehør.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

1 stk

Sprøstekt løk

½ stk

Hvitløk

250 g

Hyse

12.5 g

Panko paneringsmel

25 g

Majones

75 ml

Rømme

400 g

Småpoteter

1 stk

Bladpersille

1 stk

Salat

1 stk

Mais

1 stk

Avokado

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til panering

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Sukker til dressing

1 ss

Smør til poteter

¼ ts

Salt til poteter

Næringsinnhold

Kalorier931 kcal
Energi (kj)3896 kj
Fett53.3 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater62.7 g
Sukker14.7 g
Fiber12.8 g
Protein41.3 g
Natrium16.4 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og sett til side under lokk.

Forbered panering
2

Bland panko, sprøstekt løk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Ovnsbak hyse
3

Tørk hyse med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg hyse i en ildfast form med bakepapir. Topp med pankoblanding. Trykk blandingen fast på fisken.

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland ranchdressing
4

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, majones, hvitløk, en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.

Skyll spinat.

Halver sitron.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Finhakk persille.

Bland råvarer
5

Bland sitronsaft, olivenolje, salt og sukker i en stor skål.

Vend eple og spinat i skålen med sitrondressing rett før servering.

Bland potet med smør, salt, persille og en klype pepper.

Server
6

Anrett hyse, salat og potet på tallerkener.

Server med ranchdressing.