Perlebygg er et supert utgangspunkt for en smakfull middag, med sin fyldige og nøtteaktige smak. Her blander vi det med kremet rømme, spinat og persille, og serverer det med gyllenstekt kylling i honning- og sennepsmarinade. Retten får ekstra krønsj fra en frisk kålrabisalat med reddiker og agurk. Vel bekomme!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Kålrabi, hvit
75 g
Reddiker
1 stk
Agurk
1 stk
Dill
1 stk
Sitron
30 g
Spinat
40 g
Honning- og sennepsdressing
1 stk
Bladpersille
75 ml
Rømme
300 g
Kyllingbryst
150 g
Perlebygg
10 dl
Vann til perlebygg
1 ts
Salt til perlebygg
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til steking
½ ss
Smør til saus
2 ss
Vann til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Tilsett perlebygg og senk til middels lav varme.
Kok i 18-22 min, eller til 'al dente'. Hell ut vannet.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at perlebygget er mykt med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, halver sitron.
Grovhakk agurk.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.
Grovhakk dill.
Bland agurk, reddiker, kålrabi, dill, salt og en skvett sitronsaft i en stor skål.
Skyll spinat.
Grovhakk persille.
Legg en hånd på toppen av hvert kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv slik at du får to tynne fileter.
Krydre med salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
Senk til middels varme. Smelt smør i stekepannen.
Rør inn honning- og sennepsdressing og vann, og ta stekepannen av varmen.
Tilsett rømme, spinat og persille i kjelen med perlebygg rett før servering.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett kålrabisalat, perlebygg og kylling i skåler.
Øs saus fra stekepannen over kyllingen.