
Laksepasta
med squash, gulrot og dill
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
1 stk
Gulrot
1 stk
Sitron
1 pose
Dill
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
250 g
Tagliolini
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte

Kok opp lettsaltet vann* i en gryte. Skjær løk i tynne, halve skiver. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Riv sitronskall fint, og skjær sitron i båter. Finhakk dill.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett squash og gulrot, og stek i 3 min. Krydre med litt salt* og pepper*.

Fjern skinnet fra fisken og skjær i 2 cm tykke terninger. Stek i 6-7 min. VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”. Ta vare på en smule pastavann [1,5 dl | 3 dl], og hell resten fra. Pasta blir igjen i gryten.

Tilsett creme fraiche, pastavann, grønnsaksbuljong, sitronskall, dill (men spar litt til anretning) og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og la simre i 4-5 min i stekepannen. Krydre med en klype pepper*. Tilsett pasta, og bland forsiktig sammen.

Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med resterende dill og serveres med sitronbåter ved siden av.