topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksepasta

Laksepasta

med squash, gulrot og dill

Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

250 g

Tagliolini

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier558 kcal
Energi (kj)2336 kj
Fett43.35 g
Mettet fett18.2 g
Karbohydrater9.6 g
Sukker8.8 g
Protein28.25 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp lettsaltet vann* i en gryte. Skjær løk i tynne, halve skiver. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Riv sitronskall fint, og skjær sitron i båter. Finhakk dill.

Stek grønnsaker
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett squash og gulrot, og stek i 3 min. Krydre med litt salt* og pepper*.

Stek laks
3

Fjern skinnet fra fisken og skjær i 2 cm tykke terninger. Stek i 6-7 min. VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok pasta
4

Kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”. Ta vare på en smule pastavann [1,5 dl | 3 dl], og hell resten fra. Pasta blir igjen i gryten.

Lag saus
5

Tilsett creme fraiche, pastavann,  grønnsaksbuljong, sitronskall, dill (men spar litt til anretning) og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og la simre i 4-5 min i stekepannen. Krydre med en klype pepper*. Tilsett pasta, og bland forsiktig sammen.

Servér
6

Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med resterende dill og serveres med sitronbåter ved siden av.