
Ratatouille er en fransk klassiker med squash, tomat og aubergine. Disk opp med en rustikk versjon med kylling og ostegratinert brød - perfekt kosemat nå som kveldene begynner å bli kaldere.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
390 g
Hakkede tomater med basilikum
1 stk
Squash
½ stk
Aubergine
½ stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
2 g
Middelhavsdrøm
4 g
Buljong
½ g
Chiliflak
1 stk
Kruspersille
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder: Hvete, Gluten)
20 g
Parmigiano Reggiano
(Inneholder: Melk)
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til gryterett
½ dl
Vann til gryterett
½ ts
Sukker til gryterett
1 ss
Smør til brød

Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).
Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kylling med salt i 1-2 min på hver side, eller til brunet. Legg til side på en tallerken.

I mellomtiden, grovhakk squash, aubergine og løk.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Stek grønnsaker i 3-4 min, eller til gylne og myknet.
Senk til middels varme og tilsett kylling, hakkede tomater, Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm, buljong, vann, sukker, salt og en klype pepper. La småkoke i 10-12 min, til kyllingen er gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

I mellomtiden, del baguette på langs.
Smør hver halvdel med smør og dryss over finrevet ost.
Plasser på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 7-8 min, eller til osten smelter.

Grovhakk persille.

Anrett ratatouille i skåler.
Topp med persille og chiliflak.
Server med ostegratinert baguette på siden.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

