Skip to main content
Kylling i kremet sennepssaus

Kylling i kremet sennepssaus

med karamellisert løk, potet og pæresalat

Hva er vel bedre enn raske og enkle oppskrifter som ikke går på bekostning av smaken? Skjem bort middagsgjestene med ovnsbakt kylling servert med en frisk pæresalat med kjørvel og ruccola, kokt potet og karamellisert løk. Kronen på verket er en fyldig sennepsdressing som passer utmerket til kyllingen. Velbekomme!

Tags:
Rask
Hvetefri
Mer grønt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Småpoteter

1 stk

Løk

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

12 g

Grov sennep

(Inneholder: Sennep)

40 g

Ruccola

1 stk

Pære

1 stk

Squash

1 stk

Citrus

1 stk

Kjørvel

300 g

Kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til karamellisert løk

2 ss

Vann til karamellisert løk

½ ts

Sukker til karamellisert løk

¼ ts

Salt til karamellisert løk

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier515 kcal
Energi (kj)2154 kj
Fett11.8 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater53.4 g
Sukker16.2 g
Fiber9.4 g
Protein43.1 g
Natrium0.4 mg
Potassium86.9 mg
Calcium4.5 mg

Framgangsmåte

Stek kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling med salt i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Kok potet
2

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet og legg potet tilbake i kjelen. Krydre med en klype salt og pepper, og sett til side under lokk.

Karmelliser løk
3

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.

Tilsett vann, sukker og salt. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert.

Lag saus
4

I mellomtiden, bland grov sennep, rømme og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland salat
5

Halver sitrusfrukt.

Skyll ruccola.

Finhakk kjørvel.

Skrell squash i lange bånd med en potetskreller.

Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland pære, ruccola, kjørvel, squash, salt og en skvett sitrusfruktsaft i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Vend karamellisert løk med ferdigkokt potet rett før servering.

Server
6

Anrett salat, potet og kylling på tallerkener.

Topp kylling med sennepssaus.