I dag skal vi lage en fargerik og smakfull kyllingbowl som metter. Buljongkokt bulgur med persille danner basen i bowlen. Hovedrollen har kyllingen, som marineres i vår egne kydderblanding, Mild Mahal. Vi fortsetter med friske grønnsaker som agurk, salat, tomat og syltet rødløk, og til slutt hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 stk
Bladpersille
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Salat
75 g
Yoghurt
300 g
Strimlet kyllingbryst
85 g
Bulgur
1 stk
Agurk
24 ml
Hvitvinseddik
2 stk
Tomat
4 g
Mild Mahal
½ stk
Rødløk
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
½ ss
Vann til sylting
½ ts
Salt til kjøtt
1 dl
Vann til saus
Kok opp vann i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur, kyllingbuljong og salt. Senk varmen til middels. La putre i 9-10 min, eller til 'al dente'.
I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille.
Skjær stilk av salat. Skill og grovhakk bladene.
Del rødløk i to og skjær i tynne skiver. Bland løk med hvitvinseddik, sukker, salt og vann i en mellomstor skål.
Bland kyllingstrimler, salt og Mild Mahal i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, bland yoghurt, hvitløk, vann og en klype salt og pepper i en liten skål.
Rør persille sammen med bulgur.
Spar litt væske fra rødløk og hell ut resten.
Bland agurk, salat, tomat, syltet rødløk, væske fra rødløk og en klype salt og pepper i en stor skål.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Legg på kylling og salat.
Hell over litt hvitløksyoghurt.