Krydret kylling- og bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret kylling- og bulgurbowl

Krydret kylling- og bulgurbowl

med syltet rødløk og hvitløksyoghurt

I dag skal vi lage en fargerik og smakfull kyllingbowl som metter. Buljongkokt bulgur med persille danner basen i bowlen. Hovedrollen har kyllingen, som marineres i vår egne kydderblanding, Mild Mahal. Vi fortsetter med friske grønnsaker som agurk, salat, tomat og syltet rødløk, og til slutt hvitløksyoghurt.

Tags:
Kalorilett
Rask
Under 50g karbo
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

4 g

Mild Mahal

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ stk

Rødløk

4 g

Kyllingbuljong

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

2.5 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier431 kcal
Energi (kj)1802 kj
Fett7.2 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater38.6 g
Sukker9.8 g
Protein47.2 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele. 

Tilsett bulgur, kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels. La putre i 9-10 min, eller til 'al dente'.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Finhakk persille. 

Skjær stilk av salat. Skill og grovhakk bladene.

Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver. Bland løk med hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en mellomstor skål.

Stek kylling
3

Bland kyllingstrimler, salt [1/2 ts | 1 ts] og Mild Mahal i en mellomstor skål. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag hvitløksyoghurt
4

I mellomtiden, bland yoghurt, hvitløk, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag salat
5

Rør persille sammen med bulgur. 

Spar litt væske [1 ss | 2 ss] fra rødløk og hell ut resten.

Bland agurk, salat, tomat, syltet rødløk, væske fra rødløk og en klype salt og pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener. 

Legg på kylling og salat. 

Hell over litt hvitløksyoghurt.