topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kyllingpasta

Kremet kyllingpasta

med cajunkrydrede grønnsaker og revet ost

I dag skal vi lage en fantastisk kremet kyllingpasta med grønnsaker! Vi starter med å koke pastaen til perfeksjon, før vi steker kylling og grønnsaker, kydrer med vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Retten toppes med finrevet ost og en klype chiliflak for de som liker litt sterk mat.

Tags:
Rask
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

1 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

2 stk

Tomat

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

½ boks

Tomatpure

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier992 kcal
Energi (kj)4149 kj
Fett37.6 g
Mettet fett15.3 g
Karbohydrater106.7 g
Sukker13.2 g
Protein53.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje* i kjelen så pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær tomat i 2 cm biter.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling i pannen og krydre med en klype salt*. Stek i 4-5 min under omrøring. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Stek grønnsaker
4

Tilsett squash og tomat i pannen og stek i 2-3 min. Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i ytterligere 1 min. Tilsett pastavann* og kyllingbuljong. Kok opp, senk deretter til middels varme og la putre i 2-3 min. Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og halvparten finrevet ost. Smak til med salt* og pepper*.

Tilsett pasta
5

Tilsett ferdigkokt pasta i stekepannen og bland godt.

Server
6

Anrett kremet kyllingpasta i dype tallerkener. Topp med resterende finrevet ost og en klype chiliflak (hvis ønskelig).