Skip to main content
Kremet basilikumkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med kokte poteter og fyldig tranebærsalat

La oss friste med poteter som får følge av saftig kylling i en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalat med kål og eple gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Rask
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Spisskål, skåret

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

300 g

Kyllingbryst

20 g

Tranebær

(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Sesam)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til marinade

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier654 kcal
Energi (kj)2738 kj
Fett29.7 g
Mettet fett13.8 g
Karbohydrater51.8 g
Sukker18.2 g
Protein41.2 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Del poteter (uskrelt) i to.

Grovhakk basilikum.

Kok poteter
2

Kok poteter i 12-15 min, til møre.

Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Dekk til med lokk og sett til side.

Stek kylling
3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Imens potetene koker, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Bland kylling, en skvett olivenolje og Hvitfløksflørt i en stor skål.

Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Lag salat
4

Imens kyllingen steker, skjær eple i tynne, halve skiver.

Masser spisskål i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Tilsett eple, tranebær, en klype salt og pepper og bland godt.

Lag basilikumsaus
5

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør i stekepannen på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, til velduftende.

Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong og basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt og en stor klype pepper.

Server
6

Anrett kokte poteter, kylling og kålsalat på tallerkener.

Øs over basilikumsaus.