Kremet basilikumkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med kokte poteter og fyldig tranebærsalat

La oss friste med saftig kylling, som får følge av poteter og en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalaten med kål gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Rask
Kalorilett
Allergener:
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbryst

400 g

Småpoteter

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

75 g

Spisskål, skåret

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier589 kcal
Energi (kj)2464 kj
Fett22.4 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater51.8 g
Sukker18.2 g
Protein41.2 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet vann. 

Del poteter (uskrelt) i to.

Grovhakk basilikum. 

Kok poteter
2

Kok poteter i 12-15 min, til møre.

Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Dekk til med lokk og sett til side.

Stek kylling
3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Imens potetene koker, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Bland kylling, en skvett olivenolje og Hvitfløksflørt i en stor skål. 

Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Lag salat
4

Imens kyllingen steker, skjær eple i tynne, halve skiver.

Masser spisskål [1/2 pose, 2P] i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje.

Tilsett eple, tranebær, en klype salt og pepper og bland godt.

Lag basilikumsaus
5

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1 min, til velduftende.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.

Server
6

Anrett kokte poteter, kylling og kålsalat på tallerkener.

Øs over basilikumsaus.