4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
1 pose
Basilikum
1 stk
Eple
75 g
Spisskål, skåret
20 g
Tranebær
¼ ts
Salt (steg 5)
etter behov
Smør (steg 2)
1 ss
Smør (steg 5)
Kok opp lettsaltet vann* i en stor kjele. Skjær poteter (uskrellet) i to. Grovhakk basilikum.
Kok poteter i 10-15 min, eller til møre. Hell vannet fra. Tilsett en klatt smør* og en klype salt* og pepper*, og bland sammen.
Bland sammen Hvitløksflørt og en skvett olivenolje* i en bolle. Vend kylling i bollen. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, inntil brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær eple i tynne halve skiver. Tilsett kålblanding i en stor bolle, tilsett gjerne en skvett olivenolje* og masser med hendene. Tilsett eple, tranebær, en klype salt* og pepper* bland sammen.
La stekepannen avkjøle litt. Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong og halvdelen av basilikum. La simre i 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.
Anrett poteter, kylling og tranebær- og kålsalat på tallerkener. Øs over med basilikumsaus. Topp med resterende basilikum.