HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Basilikumkylling
topBanner
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med poteter og tranebær- og kålsalat

Tags:Under 650 kcalRaskBarnevennlig
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

75 g

Spisskål, skåret

20 g

Tranebær

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

etter behov

Smør (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier627 kcal
Energi (kj)2625 kj
Fett22.67 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater63.4 g
Sukker19.8 g
Protein42.38 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp lettsaltet vann* i en stor kjele. Skjær poteter (uskrellet) i to. Grovhakk basilikum. 

2

Kok poteter i 10-15 min, eller til møre. Hell vannet fra. Tilsett en klatt smør* og en klype salt* og pepper*, og bland sammen.

3

Bland sammen Hvitløksflørt og en skvett olivenolje* i en bolle. Vend kylling i bollen. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, inntil brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær eple i tynne halve skiver. Tilsett kålblanding i en stor bolle, tilsett gjerne en skvett olivenolje* og masser med hendene. Tilsett eple, tranebær, en klype salt* og pepper* bland sammen. 

5

La stekepannen avkjøle litt. Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong og halvdelen av basilikum. La simre i 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.

6

Anrett poteter, kylling og tranebær- og kålsalat på tallerkener. Øs over med basilikumsaus. Topp med resterende basilikum.