Meksikanskinspirert fish and chips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Meksikanskinspirert fish and chips

med peanøttsalsa og tomat

Fish & chips er en ekte klassiker, og vi gir den en ny vri! Vi lager en herlig salsa med peanøtter, koriander og lime, som passer perfekt til den sprøpanerte seien. Hvis barna ikke er så begeistret for peanøttsalsa, finnes det også majones til å dyppe både fisk og fries i. De sprø friesene får et fargerikt løft med frisk spinat og tomat.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Peanøtter
Egg
Sennep
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

1 stk

Tomat

1 g

Chiliflak

30 g

Spinat

1 stk

Løk

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Koriander

10 g

Tex-Mex

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til saus

1.5 ss

Olje til saus

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier778 kcal
Energi (kj)3254 kj
Fett36.7 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater75.3 g
Sukker8.3 g
Protein36.5 g
Natrium45.3 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Skjær løk i tynne skiver.

Fordel potet og løk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, halvparten av Tex-Mex og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, finhakk koriander.

Grovhakk peanøtter.

Halver lime.

Bland chiliflak, peanøtter, koriander, en stor skvett limesaft, salt og olivenolje i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

3

Skyll spinat.

Grovhakk tomat.

4

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og resterende Tex-Mex i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.

5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend spinat på brettet med ferdigstekt potet rett før servering.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett fries og fisk på tallerkener.

Topp fries med tomat.

Topp fisk med peanøttsalsa på voksenporsjonene.

Server med en klatt majones på barneporsjonene.