Fish & chips er en ekte klassiker, og vi gir den en ny vri! Vi lager en herlig salsa med peanøtter, koriander og lime, som passer perfekt til den sprøpanerte seien. Hvis barna ikke er så begeistret for peanøttsalsa, finnes det også majones til å dyppe både fisk og fries i. De sprø friesene får et fargerikt løft med frisk spinat og tomat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
1 stk
Tomat
1 g
Chiliflak
30 g
Spinat
1 stk
Løk
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Koriander
10 g
Tex-Mex
250 g
Sei
(Inneholder: Fisk)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til saus
1.5 ss
Olje til saus
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Skjær løk i tynne skiver.
Fordel potet og løk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, halvparten av Tex-Mex og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk koriander.
Grovhakk peanøtter.
Halver lime.
Bland chiliflak, peanøtter, koriander, en stor skvett limesaft, salt og olivenolje i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skyll spinat.
Grovhakk tomat.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og resterende Tex-Mex i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Vend spinat på brettet med ferdigstekt potet rett før servering.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fries og fisk på tallerkener.
Topp fries med tomat.
Topp fisk med peanøttsalsa på voksenporsjonene.
Server med en klatt majones på barneporsjonene.