Skip to main content
Japansk umamiglasert kylling
Japansk umamiglasert kylling

Japansk umamiglasert kylling

med jasminris og regnbuesalat

Kos deg med en fargerik og smaksrik twist på kylling og ris. Vi glaserer kyllingen i umamisaus og soyasaus, og serverer den med luftig ingefær og hvitløksris og en frisk salat med gulrot og rødkål som tilbehør. Topp med sesamfrø og en klatt hvitløksmajones.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Soya
Hvete
Gluten
Bløtdyr
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

50 g

Umamisaus

(Inneholder: Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten)

150 g

Jasminris

75 g

Rødkål

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

5 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

½ stk

Hvitløk

2 ts

Ingefær

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier909 kcal
Energi (kj)3802 kj
Fett41.1 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater87.1 g
Sukker12 g
Fiber5.8 g
Protein46.5 g
Natrium0.8 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele.

Stek hvitløk og ingefær i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland salat
2

I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Halver lime.

Bland rødkål, gulrot, agurk, limesaft, salt og olivenolje i en stor skål.

Forbered kylling
3

Tørk kylling med kjøkkenpapir og legg i en mellomstor skål. Tilsett hvetemel og salt, og bland godt.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Snu med jevne mellomrom.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett saus
5

Tilsett umamisaus, soyasaus, vann, salt og en klype pepper i stekepannen med kylling. Bland godt.

La putre i 1-2 min, eller til kyllingen er glasert.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland majones, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
6

Anrett ris, kylling og salat på tallerkener.

Dryss over sesamfrø og topp med en klatt hvitløksmajones.