Japansk umamiglasert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk umamiglasert kylling

Japansk umamiglasert kylling

med jasminris og regnbuesalat

Kos deg med en fargerik og smaksrik twist på kylling og ris. Vi glaserer kyllingen i umamisaus og soyasaus, og serverer den med luftig ris og en frisk salat med gulrot, rødkål og gulrot som tilbehør. Topp med sesamfrø og en klatt hvitløksmajones.

Tags:
Rask
Allergener:
Sesam
Soya
Hvete
Gluten
Bløtdyr
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

50 g

Umamisaus

(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

75 g

Rødkål

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

5 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til dressing

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier882 kcal
Energi (kj)3691 kj
Fett39 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater86.9 g
Sukker12.1 g
Protein47 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland salat
2

I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Halver lime.

Bland rødkål, gulrot, agurk, limesaft, salt og olivenolje i en stor skål.

Forbered kylling
3

Tørk kylling med kjøkkenpapir og legg i en mellomstor skål. Tilsett hvetemel og salt, og bland godt.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Snu med jevne mellomrom.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett saus
5

Tilsett umamisaus, soyasaus, vann, salt og en klype pepper i stekepannen med kylling. Bland godt.

La putre i 1-2 min, eller til kyllingen er glasert.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland majones, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett ris, kylling og salat på tallerkener.

Dryss over sesamfrø og topp med en klatt hvitløksmajones.