topBanner
Japansk pankokylling

Japansk pankokylling

med katsusaus & pak choi

Vi har laget enda en fantastisk oppskrift som hyller OL's vertsland - Japan! Vi lager sprø kylling som blir panert i panko med spennende asiatiske krydder. Til kyllingen serverer vi ris og en fyldig og kremet kasusaus med kokosmelk, gulrot, hvitløk, soyasaus og karripasta. Gled deg også til lynstekt pak choi med soyasaus.

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSoyaSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Ga-Laksa

150 g

Jasminris

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)

200 ml

Kokosmelk

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

200 g

Pak choi

1 stk

Hvitløk

280 g

Kyllingbrystfilet

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 4)

(InneholderEgg)

2.5 dl

Vann* (steg 1)

1 ss

Hvetemel* (steg 4)

(InneholderHvete)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3237 kj
Kalorier774 kcal
Fett23.41 g
Mettet fett17.23 g
Karbohydrater90.29 g
Sukker9.74 g
Protein49.52 g
Natrium4.063 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], senk til lav varme, og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.

2

Skjær løk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Finhakk eller press hvitløk. Halver pak choi og skjær hver halve i 3 båter. Legg hvert kyllingbryst mellom to fryseposer på et skjærebrett. Bank flate (ca. 1-2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek gulrot og løk under omrøring i 2-3 min, til myke. Tilsett hvitløk og karripasta og stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett kokosmelk, en skvett vann, halvparten av soyasaus (spar resten til pak choi), og en klype salt. La småkoke i 6-8 min, til litt tykk. Tilsett mer vann hvis sausen er for tykk.

4

Bland hvetemel [1 spsk | 2 spsk], en klype salt og en stor klype pepper i en skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Bland panko og Ga-Laksa i en tredje skål. Dypp kylling i melblanding, deretter eggeblanding, og til slutt i panko. Overfør kylling til en tallerken, klar til steking.

TIPS: Hvis du ikke har egg, kan de erstattes med 2 spsk melk.

5

Varm opp en nok olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme til å dekke hele bunnen. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gylden. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. Skyll stekepannen og stek pak choi i ca. 1 min, til myke. Tilsett resterende soyasaus og stek i ytterligere 1 min.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

6

Fordel ris i dype tallerkener. Topp med kylling, pak choi og katsusaus. Server sausen ved siden av hvis du foretrekker sprø kylling.