Ukens fisk trenger ikke å være kjedelig. Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av velsmakende ingredienser. Vi steker torsk sammen med en marinade av soyasaus og honning-ingefær dressing. Samtidig ovnsbaker vi rotgrønnsaker og lager en frisk kålsalat med kålrabi, rødkål og vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
25 g
Majones
25 ml
Soyasaus
500 g
Poteter
250 g
Torsk
½ stk
Kålrabi, hvit
75 g
Rødkål
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
50 g
Honning- og ingefærdressing
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til marinade
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne fries.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm staver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Del lime i båter.
Bland soyasaus, honning- og ingefærdressing og olivenolje i en liten skål.
Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk med ingefærmarinaden i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.
I mellomtiden, bland kålrabi, rødkål, olivenolje, limesaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Anrett grønnsaksfries, kålsalat og fisk på tallerkener. Hell resterende marinade fra stekepannen over fisken.
Legg ved en klatt majones.
Pynt salaten med vårløk.