topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk lakse-tikka masala

Indisk lakse-tikka masala

med hvitløksris og syrlig agurksalat

Tikka Masala er en krydderblanding som brukes i forskjellige indiske retter. I dag har vi valgt å la laksen få hovedrollen, og den får lov til å putre i en nydelig tikka masala-saus med ingefær, fløte og lime. Vi serverer retten med luftige hvitløksris og en syrlig agurksalat med mynte.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

1 stk

Løk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ boks

Tomatpure

2 stk

Hvitløk

4 g

Mild Mahal

30 g

Tikka masala

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

1 pose

Mynte

2 stk

Gulrot

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

2 dl

Vann (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier998 kcal
Energi (kj)4174 kj
Fett53.8 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater82.3 g
Sukker19.4 g
Protein42 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Finhakk løk, gulrot (uskrelt) og hvitløk.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Kok ris
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 30 sek. 

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag saus
3

I mellomtiden, smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek løk, gulrot og en klype salt i 5-6 min, til myk.

Tilsett ingefærpasta, resterende hvitløk, Mild Mahal og Tikka Masala. Stek i ytterligere 2 min.

Tilsett grønnsaksbuljong, vann [2 dl | 4 dl] og tomatpuré [1/2 boks, 2P]. Sett på lokk og la småkoke i 10 min.

Tilsett laks
4

I mellomtiden, fjern skinnet og grovhakk laks på eget skjærebrett.

Bland laks, matfløte [1/2 pakke, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1 ts | 2 ts] med sausen. La småkoke i 5-6 min, eller til laksen er gjennomkokt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag agurksalat
5

I mellomtiden, finhakk agurk.

Finhakk mynte.

Bland agurk, mynte, en skvett limesaft, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.

Server
6

Anrett ris og lakse-tikka masala i dype tallerkener.

Topp med agurksalat.