topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kylling korma

Indisk kylling korma

med cashewris og søt aprikoschutney

Kylling korma er en mild indisk karrirett med kylling, kremet saus og masse godt krydder. Vår variant serveres med sprø cashewnøttris, søt aprikoschutney, svalende yoghurt og grønne bønner.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

1 pose

Mynte & koriander

75 g

Grønne bønner

2 stk

Tomat

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Lime

300 g

Strimlet kyllingbryst

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Mild Mahal

200 ml

Kokosmelk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier925 kcal
Energi (kj)3871 kj
Fett40.8 g
Mettet fett24.7 g
Karbohydrater85.6 g
Sukker19.8 g
Protein50.4 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Grovhakk cashewnøtter.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Rist cashewnøtter i 3-4 min, til gylne. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, plukk mynte- og korianderblader og finhakk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær av endene på grønne bønner [1/2 pakke, 2P] og grovhakk.

Skjær tomat i 1 cm biter.

Skjær løk i tynne skiver. 

Skjær lime i båter [1/2 stk, 2P].

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner og halvparten av hvitløken under omrøring i 2 min.

Tilsett tomat og en skvett vann og stek under omrøring i ytterligere 2-3 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og dekk til slik at det holder varmen.

Stek kylling
4

Varm opp stekepannen (ikke vask først) på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek løk og kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett gul karripasta, Mild Mahal og resterende hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett kokosmelk
5

Senk til middels varme og tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. La småkoke i 2-3 min.

I mellomtiden, bland yoghurt, mynte, koriander og en klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Anrett ris og kylling i dype tallerkener.

Topp med en klatt aprikoschutney og urteyoghurt.

Server tomater og grønne bønner ved siden av.