Skip to main content
Indisk dhal chaat

Indisk dhal chaat

med sprøtt pitabrød og granateple

Dhal chaat er en indisk gryte med røde linser og kokosmelk. Vår variant er smakssatt med ingefær og krydderblandingene Mild Mahal og Curry-on, og toppet med sprø pitakrutonger, syltet løk, tomat, koriander og granateple for friskhet og krønsj.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ingefærpasta

100 g

Røde linser

4 g

Curry on

½ stk

Granateple

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Tomat

1 stk

Pitabrød

(Inneholder: Gluten)

180 ml

Kokosmelk

1 stk

Koriander

4 g

Mild Mahal

½ stk

Aubergine

2 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til vegetarprotein

½ ss

Olje til steking

2 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier545 kcal
Energi (kj)2278 kj
Fett21.4 g
Mettet fett14.5 g
Karbohydrater60.2 g
Sukker18.4 g
Protein17.4 g
Natrium409.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær halvparten av løk i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend løk i laken og sett skålen til side.

Skjær aubergine i 2 cm store biter og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gyllen og myknet.

Stek løk
2

Finhakk resterende løk.

Skyll røde linser.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek finhakket løk i 2-3 min, til velduftende.

Rør inn ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-on. Stek i 1 min, til velduftende.

Lag dhal
3

Rør inn kokosmelk, røde linser, vann, grønnsaksbuljong, salt og en klype pepper.

Kok opp, og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 20-22 min, til linser er myke.

TIPS: Tilsett en skvett vann dersom dhal virker tørr.

Varm pitabrød
4

I mellomtiden, skjær pitabrød i 1 cm store biter.

Fordel pitabrød på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 min av auberginens steketid. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt.

Stek i resterende tid.

Forbered råvarer
5

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

Grovhakk tomat og koriander.

Tilsett lake fra syltet løk i dhal.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Server
6

Fordel dhal i skåler.

Topp med ovnsbakt aubergine, syltet løk, pitabrød, tomat, granateple og koriander.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image