Dhal chaat er en indisk gryte med røde linser og kokosmelk. Vår variant er smakssatt med ingefær og krydderblandingene Mild Mahal og Curry-on, og toppet med sprø pitakrutonger, syltet løk, tomat, koriander og granateple for friskhet og krønsj.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ingefærpasta
100 g
Røde linser
4 g
Curry on
½ stk
Granateple
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Tomat
1 stk
Pitabrød
(Inneholder: Gluten)
180 ml
Kokosmelk
1 stk
Koriander
4 g
Mild Mahal
½ stk
Aubergine
2 stk
Løk
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til vegetarprotein
½ ss
Olje til steking
2 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær halvparten av løk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend løk i laken og sett skålen til side.
Skjær aubergine i 2 cm store biter og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gyllen og myknet.
Finhakk resterende løk.
Skyll røde linser.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek finhakket løk i 2-3 min, til velduftende.
Rør inn ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-on. Stek i 1 min, til velduftende.
Rør inn kokosmelk, røde linser, vann, grønnsaksbuljong, salt og en klype pepper.
Kok opp, og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 20-22 min, til linser er myke.
TIPS: Tilsett en skvett vann dersom dhal virker tørr.
I mellomtiden, skjær pitabrød i 1 cm store biter.
Fordel pitabrød på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 min av auberginens steketid. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt.
Stek i resterende tid.
Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
Grovhakk tomat og koriander.
Tilsett lake fra syltet løk i dhal.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Fordel dhal i skåler.
Topp med ovnsbakt aubergine, syltet løk, pitabrød, tomat, granateple og koriander.