Panert kylling er en favoritt rundt middagsbordet, og det med god grunn! Vi frister med persillevendte poteter og en frisk og sprø pæresalat som tilbehør, og topper den hvitløkspanerte kyllingen med en fyldig brun saus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Kruspersille
1 stk
Pære
1 stk
Løk
4 g
Kyllingbuljong
100 g
Brun Saus
(Inneholder: Melk)
1 stk
Sitron
1 stk
Salat
37.5 g
Reddiker
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
½ ts
Salt til mel
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
2 ss
Vann til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til grønnsaker
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær potet i fire deler.
Skjær løk i tynne skiver.
Finhakk hvitløk og persille.
Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Skjær reddiker i kvarte biter.
Grovhak salat.
Skjær sitron i båter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og vend potet med persille, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre poteten ekstra kremet.
Legg kylling mellom bakepapir. Bank flat med en kjevle til kyllingen er 2 cm tykk. Krydre med salt.
Bland mel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og hvitløk i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett mer olivenolje ved behov.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels varme.
Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.
Tilsett brun saus, kyllingbuljong og vann. La småkoke i 1-2 min, eller til noe tyknet.
I mellomtiden, bland salat, reddiker, pære, en stor skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Anrett salat, kylling og potet på tallerkener.
Øs saus over kylling og potet.