Skip to main content
Hvitløkspanert kylling og brun saus
Hvitløkspanert kylling og brun saus

Hvitløkspanert kylling og brun saus

med persillepoteter og sprø pæresalat

Panert kylling er en favoritt rundt middagsbordet, og det med god grunn! Vi frister med persillevendte poteter og en frisk og sprø pæresalat som tilbehør, og topper den hvitløkspanerte kyllingen med en fyldig brun saus.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Kruspersille

1 stk

Pære

1 stk

Løk

4 g

Kyllingbuljong

100 g

Brun Saus

(Inneholder: Melk)

1 stk

Sitron

1 stk

Salat

37.5 g

Reddiker

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

½ ts

Salt til mel

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

2 ss

Vann til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til grønnsaker

Næringsinnhold

Kalorier837 kcal
Energi (kj)3503 kj
Fett29.3 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater91.2 g
Sukker16.7 g
Fiber12.2 g
Protein50.4 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær potet i fire deler.

Skjær løk i tynne skiver.

Finhakk hvitløk og persille.

Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Skjær reddiker i kvarte biter.

Grovhak salat.

Skjær sitron i båter.

Lag persillepoteter
2

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og vend potet med persille, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre poteten ekstra kremet.

Paner kylling.
3

Legg kylling mellom bakepapir. Bank flat med en kjevle til kyllingen er 2 cm tykk. Krydre med salt.

Bland mel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og hvitløk i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett mer olivenolje ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels varme.

Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.

Tilsett brun saus, kyllingbuljong og vann. La småkoke i 1-2 min, eller til noe tyknet.

I mellomtiden, bland salat, reddiker, pære, en stor skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett salat, kylling og potet på tallerkener.

Øs saus over kylling og potet.