HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHvitløksmarinert Svinekjøtt
topBanner
Hvitløksmarinert svinekjøtt

Hvitløksmarinert svinekjøtt

med rødbeterelish og kokte poteter

Hvitløksmarinert svinekjøtt med rødbeterelish og kokte poteter

Tags:Under 650 kcalRask
Allergener:SulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

250 g

Brokkoli

1 stk

Rødløk

1 stk

Rødbete

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Hvitløksflørt

75 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

1 pose

Dill

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier647 kcal
Energi (kj)2706 kj
Fett22.53 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater60.15 g
Sukker16.9 g
Protein48.11 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Skjær brokkoli i små buketter og skjær stilken i 2 cm biter. Kok poteter i 12-15 min, til møre. Tilsett brokkoli når potetene har 4 min igjen. Kok i 3-4 min, eller til mør. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side.

2

Skjær rødløk i tynne skiver. Riv rødbete (uskrellet) grovt. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett rødbete, balsamico, vann* [½ dl | 1 dl], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt*. Kok under omrøring i 5-6 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side i en skål.

3

Finhakk dill.

4

Skjær svinekjøtt i to like store stykker (1 per person) på et eget skjærebrett. Krydre svinekjøtt med hvitløksflørt og en klype salt* på hver side. Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje* på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt.

5

Rett før servering, bland creme fraiche [½ pakke, 2P] og halvparten av dillen med poteter og brokkoli. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett svinekjøtt, brokkoli og poteter på tallerkener. Legg rødbeterelish på siden og pynt med resterende dill.