HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHvitløksmarinert Svinekam
topBanner
Hvitløksmarinert svinekam

Hvitløksmarinert svinekam

med kokte basilikumpoteter og ovnsbakt brokkoli

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:SennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

250 g

Brokkoli

500 g

Poteter

1 pose

Basilikum

300 g

Svin ytrefilet

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier654 kcal
Energi (kj)2737 kj
Fett28.25 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater53.08 g
Sukker9.9 g
Protein46.59 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Krydre svinekam med salt* og Hvitløksflørt. Tilsett svinekam i stekepannen og stek inntil brunet på alle sider, 1-2 min på hver side. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Stek svinekam på øverste hylle i ovnen i 12-13 min. Ta ut av ovnen og dekk til med sølvpapir frem til servering. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.


2

Ta smør* [2 ss | 4 ss] ut av kjøleskapet (det skal brukes senere). Ha poteter i en stor kjele med kaldt lettsaltet vann* og kok opp. Kok i 15 min, eller inntil potetene lett kan deles med en kniv. Hell vannet fra og sett til side med lokk for å holde varmen. 


3

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær gulrot i tynne skiver. 


4

Overfør brokkoli og gulrot til et stekebrett med bakepapir. Drypp over med olivenolje* og dryss med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Plasser på midterste hylle i ovnen og bak i 10-12 min, inntil møre og gjennomstekte. 


5

Finhakk basilikum. Bland smør*, basilikum og en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Smøret burde få en fin grønnfarge av basilikumet!

6

Skjær svinekam i 2 cm tykke skiver. Anrett svinekam på tallerkener med poteter, basilikumsmør, brokkoli/gulrøtter og med aioli ved siden av.