
Hvitløksmarinert svinekam
med kokte basilikumpoteter og ovnsbakt brokkoli
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Hvitløksflørt
250 g
Brokkoli
500 g
Poteter
1 pose
Basilikum
300 g
Svin ytrefilet
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Gulrot
Ikke inkludert i matkassen din
2 ss
Smør (steg 5)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Krydre svinekam med salt* og Hvitløksflørt. Tilsett svinekam i stekepannen og stek inntil brunet på alle sider, 1-2 min på hver side. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Stek svinekam på øverste hylle i ovnen i 12-13 min. Ta ut av ovnen og dekk til med sølvpapir frem til servering. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Ta smør* [2 ss | 4 ss] ut av kjøleskapet (det skal brukes senere). Ha poteter i en stor kjele med kaldt lettsaltet vann* og kok opp. Kok i 15 min, eller inntil potetene lett kan deles med en kniv. Hell vannet fra og sett til side med lokk for å holde varmen.
Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær gulrot i tynne skiver.
Overfør brokkoli og gulrot til et stekebrett med bakepapir. Drypp over med olivenolje* og dryss med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Plasser på midterste hylle i ovnen og bak i 10-12 min, inntil møre og gjennomstekte.
Finhakk basilikum. Bland smør*, basilikum og en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Smøret burde få en fin grønnfarge av basilikumet!
Skjær svinekam i 2 cm tykke skiver. Anrett svinekam på tallerkener med poteter, basilikumsmør, brokkoli/gulrøtter og med aioli ved siden av.