Honning- og soyaglasert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyaglasert svinekjøtt

Honning- og soyaglasert svinekjøtt

med vårløkris og syrlig agurksalat

Nyt aromatisk vårløkris og honning- og soyaglasert svinekjøtt til middag i dag. Vi steker svinekjøtt og glaserer det med en smakfull blanding av soyasaus og honning- og ingefærdressing. Det friske tilbehøret i dag består av en syrlig agurksalat med lime og spinat.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Vårløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier637 kcal
Energi (kj)2666 kj
Fett18.9 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater70.3 g
Sukker7.5 g
Protein45.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok vårløksris
1

Skjær vårløk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek vårløk (spar litt til pynt) i 1-2 min.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler.

Stek svinekjøtt
2

Skjær svinekjøtt i 2 like store skiver (1 stk. per pers.) på et eget skjærebrett. Krydre begge sider med en klype salt.

Varm opp olivenolje i en stekepanne på høy varme. 

Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt.

Bland agurksalat
3

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Skjær agurk i 1 cm tykke halvmåner.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland agurk med en skvett limesaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Rør godt og sett til side.

Lag saus
4

Pisk vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en liten skål.

Varm opp stekepannen (med kraft fra svinekjøtt) på middels høy varme. Tilsett soyasaus, honning- og ingefærdressing, melblandingen og la småkoke under omrøring i 2-3 min. Skrap opp evt. biter i bunnen.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen ser tykk ut.

Tilsett svinekjøtt
5

Tilsett svinekjøtt i stekepannen med saus. 

Rett før servering, bland spinat og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i skålen med agurk.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel og fordel i dype tallerkener.

Topp med svinekjøtt og resterende saus.

Server agurksalat på siden.