Skip to main content
Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

med basmatiris, brokkoli og lime

3.9
(39)
Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Egg
Sennep
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

250 g

Brokkoli

½ stk

Lime

2 stk

Gulrot

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sesam)

250 g

Kjøttdeig av storfe

50 g

Srirachamajones

(Inneholder: Egg, Sennep)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier938 kcal
Energi (kj)3925 kj
Fett47 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater88 g
Sukker15.5 g
Fiber9.2 g
Protein42 g
Natrium50.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Riv ingefær og hvitløk fint. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Senk til lav varme, og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

Forbered grønnsaker
2

Skjær brokkoli i små buketter. Skjær lime [1/2 pakke, 2P] i fire. Riv gulrot (uskrellet). 

Bland srirachasaus
3

Pisk kaldt vann* [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Tilsett hoisinsaus, soyasaus og en god skvett limesaft. Bland godt. Tilsett ønsket mengde sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett forsiktig etter smak!

Stek kjøttdeig
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme (helst nonstick). Stek kjøttdeig og gulrot under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett srirachasaus
5

Tilsett brokkoli og stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett srirachasaus, rør godt, og kok opp. Senk til lav varme og la det putre i 2-3 min. Skru av varmen og smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en klype chiliflak hvis du er glad i sterk mat.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med hoisin- og srirachastekt kjøttdeig. Strø over peanøtter og en klype chiliflak (hvis ønskelig), og server resterende limebåter på siden.