Ta med familien på en smaksreise til Asia med vår sesamstekte svinekoteletter, servert med udon-nudler vendt i sesamolje. Alle tilbehør serveres separat, slik at alle kan skreddersy sin egen smakfulle middagsbowl med friske grønnsaker, peanøtter og woksaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Udonnudler, tørkede
10 ml
Sesamolje
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Vårløk
10 g
Sesamfrø
300 g
Svin ytrefilet
Asiatisk woksaus
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Saltede peanøtter
20 g
Sriracha
1 dl
Spart nudelvann
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Ketchup til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok nulder i 4-6 min, eller til myke.
Spar nudelvann i en kopp og sett til side.
Hell av vannet og skyll nudler under kaldt vann.
Vend ferdigkokte nudler i sesamolje.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær agurk i 1/2 cm tykke staver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.
Dryss sesamfrø over kjøtt og press frøene forsiktig fast.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Tilsett kjøtt og krydre med en klype salt og pepper.
Stek i 1-2 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.
Skjær i tynne skiver.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett asiatisk woksaus, nudelvann, kyllingbuljong, ketchup og en klype salt og pepper.
La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.
Anrett nudler og kjøtt i skåler.
Server agurk, gulrot, vårløk, peanøtter, saus og sriracha i små skåler.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.