Skip to main content
Sesamstekt svinefilet og nudler | Lag din egen variant

Sesamstekt svinefilet og nudler | Lag din egen variant

med peanøtter, gulrot og agurk

Ta med familien på en smaksreise til Asia med vår sesamstekte svinekoteletter, servert med udon-nudler vendt i sesamolje. Alle tilbehør serveres separat, slik at alle kan skreddersy sin egen smakfulle middagsbowl med friske grønnsaker, peanøtter og woksaus.

Tags:
Rask
Melkefri
Comfort Food
Allergener:
Hvete
Gluten
Sesam
Soya
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Udonnudler, tørkede

10 ml

Sesamolje

1 stk

Agurk

½ stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Vårløk

10 g

Sesamfrø

300 g

Svin ytrefilet

Asiatisk woksaus

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Saltede peanøtter

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart nudelvann

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Ketchup til saus

Næringsinnhold

Kalorier667 kcal
Energi (kj)2790 kj
Fett16.9 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater76.6 g
Sukker18 g
Fiber5.7 g
Protein49.9 g
Natrium617 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok nulder i 4-6 min, eller til myke.

Spar nudelvann i en kopp og sett til side.

Hell av vannet og skyll nudler under kaldt vann.

Vend ferdigkokte nudler i sesamolje.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

2

I mellomtiden, skjær agurk i 1/2 cm tykke staver.

Skjær vårløk i tynne skiver.

3

Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.

Dryss sesamfrø over kjøtt og press frøene forsiktig fast.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Tilsett kjøtt og krydre med en klype salt og pepper.

Stek i 1-2 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.

Skjær i tynne skiver.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

5

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett asiatisk woksaus, nudelvann, kyllingbuljong, ketchup og en klype salt og pepper.

La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.

6

Anrett nudler og kjøtt i skåler.

Server agurk, gulrot, vårløk, peanøtter, saus og sriracha i små skåler.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.