Lyst på en dansk klassiker? I dag skal vi lage danske kjøttboller, som får en spennende smak av worcestersaus. Vi serverer danske kjøttkaker med ovnsbakte rotfrukter, karamellisert løk, brun saus og hjemmesyltet agurk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Buljong
½ stk
Agurk
300 g
Poteter
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder: Soya)
100 g
Brun Saus
(Inneholder: Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
2 stk
Rødbete
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Løk
½ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
½ ts
Sukker til sylting
1 dl
Vann til sylting
1 stk
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
½ ss
Olje til steking
1 dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter og rødbete (begge uskrelt) i 1 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i 25-35 min, eller til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 5-6 min under omrøring.
Tilsett balsamico, vann, sukker og en klype salt og bland godt. Kok i 3-5 min, til mørkt. Sett til side på en tallerken.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en skål. Bland agurk i skålen og sett til side.
Hell av væsken før servering.
Bland kjøttdeig, egg worcestersaus, brødrasp, salt og en klype pepper i en skål. Fukt hendene og form farsen til kjøttkaker (1 per person).
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken og dekk med folie for å beholde varmen. Ikke vask pannen.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Varm opp stekepannen til middels varme.
Tilsett vann, brun saus, kjøttbuljong og en klype pepper. La småkoke i 3 min, eller til gjennomvarm. Deretter rør inn karamellisert løk.
Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøttkaker på tallerkener.
Topp kjøttkaker med saus og løk.
Legg syltet agurk på siden.