Skip to main content
Hakkebiff i brun saus
Hakkebiff i brun saus

Hakkebiff i brun saus

med karamellisert løk og ovnsbakte rødbeter

Lyst på en dansk klassiker? I dag skal vi lage danske kjøttboller, som får en spennende smak av worcestersaus. Vi serverer danske kjøttkaker med ovnsbakte rotfrukter, karamellisert løk, brun saus og hjemmesyltet agurk.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Buljong

½ stk

Agurk

300 g

Poteter

½ stk

Worcestersaus

(Inneholder: Soya)

100 g

Brun Saus

(Inneholder: Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

2 stk

Rødbete

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til karamellisert løk

2 ss

Vann til karamellisert løk

½ ts

Sukker til karamellisert løk

½ ts

Sukker til sylting

1 dl

Vann til sylting

1 stk

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

½ ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier670 kcal
Energi (kj)2803 kj
Fett30.9 g
Mettet fett11.6 g
Karbohydrater59.9 g
Sukker22.3 g
Fiber6.4 g
Protein36 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium524.2 mg
Potassium140.3 mg
Calcium15.3 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter og rødbete (begge uskrelt) i 1 cm båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i 25-35 min, eller til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Stek løk
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 5-6 min under omrøring.

Tilsett balsamico, vann, sukker og en klype salt og bland godt. Kok i 3-5 min, til mørkt. Sett til side på en tallerken.

Sylt agurk
3

I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en skål. Bland agurk i skålen og sett til side.

Hell av væsken før servering.

Stek kjøttkaker
4

Bland kjøttdeig, egg worcestersaus, brødrasp, salt og en klype pepper i en skål. Fukt hendene og form farsen til kjøttkaker (1 per person).

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken og dekk med folie for å beholde varmen. Ikke vask pannen.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen til middels varme.

Tilsett vann, brun saus, kjøttbuljong og en klype pepper. La småkoke i 3 min, eller til gjennomvarm. Deretter rør inn karamellisert løk.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøttkaker på tallerkener.

Topp kjøttkaker med saus og løk.

Legg syltet agurk på siden.