Grillet ytrefilet av storfe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet ytrefilet av storfe

Grillet ytrefilet av storfe

med kremet potetsalat og gressløk

Inviter familien eller middagsgjester på et lekkert gourmetmåltid! På menyen står mørbrad av storfe med middelhavskrydder, og du velger selv om den skal stekes eller grilles. Som tilbehør frister vi med en kremet potetsalat med sennep, creme fraiche, gressløk, mais, spinat og reddik. Topp det smakfulle måltidet med stekt eller grillet mais, og nyt!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Milk
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Creme fraiche

7.5 g

Sennep

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Maiskolbe

75 g

Reddiker

60 g

Spinat

300 g

Storfe mørbrad

500 g

Poteter

1 stk

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til dressing

½ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier757 kcal
Energi (kj)3166 kj
Fett32.2 g
Mettet fett17.6 g
Karbohydrater84 g
Sukker8.7 g
Fiber8.9 g
Protein47.1 g

Framgangsmåte

Kok potet
1

La kjøtt hvile på kjøkkenbenken til romtemperatur og krydre med salt og Middelhavsdrøm.

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til den enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Tilbered mais
2

I mellomtiden, fjern blader fra mais dersom du ikke skal grille dem. Skjær av maiskorn.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, til lett brunet.

TIPS: Skjær mais i en stor skål for å unngå søl.

TIPS: Dekk pannen med lokk eller et kjøkkenhåndkle om maiskorn hopper ut.

GRILLTIPS: Grill maiskolber i 12-15 min, til maiskorn er myke og begynner å få farge. Fjern bladene forsiktig og skjær av maiskorn.

Forbered grønnsaker
3

Skjær reddiker i 1 cm store terninger.

Skyll og grovhakk spinat.

Finhakk gressløk.

Lag potetsalat
4

Bland halvparten av gressløk, sennep, creme fraiche, salt og en klype pepper i en stor skål.

Tilsett potet, spinat, halvparten av mais og reddiker. Bland godt, og krydre med en klype salt og pepper.

Stek kjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek ytrefilet i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

GRILLTIPS: Grill ytrefilet i 1 min per side. Senk til middels lav varme eller flytt kjøttet til indirekte varme, og stek videre med lokk i 1-2 min per side for medium rare.

Server
6

Skjær ytrefilet i skiver.

Anrett kjøtt og potetsalat på tallerkener.

Garner potetsalat med resterende gressløk, reddiker og mais.