Inviter familien eller middagsgjester på et lekkert gourmetmåltid! På menyen står mørbrad av storfe med middelhavskrydder, og du velger selv om den skal stekes eller grilles. Som tilbehør frister vi med en kremet potetsalat med sennep, creme fraiche, gressløk, mais, spinat og reddik. Topp det smakfulle måltidet med stekt eller grillet mais, og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Creme fraiche
7.5 g
Sennep
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Maiskolbe
75 g
Reddiker
60 g
Spinat
300 g
Storfe mørbrad
500 g
Poteter
1 stk
Gressløk
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til dressing
½ ts
Salt til salat
La kjøtt hvile på kjøkkenbenken til romtemperatur og krydre med salt og Middelhavsdrøm.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til den enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, fjern blader fra mais dersom du ikke skal grille dem. Skjær av maiskorn.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, til lett brunet.
TIPS: Skjær mais i en stor skål for å unngå søl.
TIPS: Dekk pannen med lokk eller et kjøkkenhåndkle om maiskorn hopper ut.
GRILLTIPS: Grill maiskolber i 12-15 min, til maiskorn er myke og begynner å få farge. Fjern bladene forsiktig og skjær av maiskorn.
Skjær reddiker i 1 cm store terninger.
Skyll og grovhakk spinat.
Finhakk gressløk.
Bland halvparten av gressløk, sennep, creme fraiche, salt og en klype pepper i en stor skål.
Tilsett potet, spinat, halvparten av mais og reddiker. Bland godt, og krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek ytrefilet i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
GRILLTIPS: Grill ytrefilet i 1 min per side. Senk til middels lav varme eller flytt kjøttet til indirekte varme, og stek videre med lokk i 1-2 min per side for medium rare.
Skjær ytrefilet i skiver.
Anrett kjøtt og potetsalat på tallerkener.
Garner potetsalat med resterende gressløk, reddiker og mais.