Gresk sitron- og basilikumstekt hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk sitron- og basilikumstekt hyse

Gresk sitron- og basilikumstekt hyse

med oreganopoteter og tomatsalat

Denne middagen tar hele familien med på en kulinarisk reise til Hellas. Vi kan friste med oreganokrydrede potetbåter, velsmakende og saftig hyse stekt i en sitron- og basilikumsaus, frisk tomatsalat og krydret yoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Hvitløk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

60 g

Salatblanding

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier465 kcal
Energi (kj)1944 kj
Fett13.7 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater50.3 g
Sukker7.1 g
Protein37.1 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i båter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.  

 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Grovhakk tomat.

Skyll salat.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag salat
3

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss] og basilikum i en liten skål.

Bland tomat, salat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper i en mellomstor skål. 

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Stek med skinnsiden ned i 2-3 min. Snu fisken og tilsett sitron- og basilikumsaus. Stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og har en melkehvit farge. 

Forbered yoghurt
5

Bland yoghurt og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett poteter, sitron- og basilikumstekt fisk og salat på tallerkener. Drypp over litt yoghurt.