Våre matkasserHjelpGavekort
Gresk hakkebiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk hakkebiff

Gresk hakkebiff

med couscous, ovnsbakte grønnsaker, persille og sitron

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

½ stk

Squash

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

250 g

Kjøttdeig

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Sitron

2 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

100 g

Gresk salatost

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier637 kcal
Energi (kj)2666 kj
Fett25.49 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater57.8 g
Sukker19.2 g
Protein40.47 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skjær rødløk i 2 cm store båter. Fordel squash og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 15 min.

Bland kjøttdeig
2

Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeigen til to like store hakkebiffer per person.

Stek hakkebiff
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne ved middels høy varme. Stek hakkebiff i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Kok couscous
4

Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*. Rør godt, legg lokk på og ta kjelen av varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland dressing
5

Grovhakk persille. Skjær tomat i 2 cm store terninger. Bland ovnsbakte grønnsaker med couscous. Smuldre gresk salatost over og tilsett en skvett sitronsaft, halvparten av persillen, tomat, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], en klype sitronskall og en klype salt* og pepper* i en skål.

Server
6

Anrett hakkebiff og couscous på tallerkener. Server med en klatt rømme og resterende sitronbåter på siden. Strø persille over.