Skip to main content
Urtemarinert svinefilet og karamellisert løk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Urtemarinert svinefilet og karamellisert løk

med sennepssaus og pæresalat

Fysen på et deilig måltid med franske vibber? Disk opp med vår urtemarinerte svinefilet med karamellisert løk, kremet potetmos med pastinakk og en frisk pæresalat. Prikken over i-en er en smaksrik honning- og sennepssaus med kjørvel.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Svinekoteletter, urtemarinert

500 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

1 stk

Løk

60 g

Salatblanding

1 stk

Pære

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)

1 stk

Sitron

1 stk

Kjørvel

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ss

Smør til steking

2 ss

Vann til karamellisert løk

½ ts

Sukker til karamellisert løk

¼ ts

Salt til karamellisert løk

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier743 kcal
Energi (kj)3110 kj
Fett32.3 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater81.3 g
Sukker21.8 g
Protein33.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm store biter.

Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Karamelliser løk
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Smelt smør i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.

Tilsett vann, sukker og salt og stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert. Sett til side i en skål.

Forbered grønnsaker
3

Finhakk kjørvel.

Bland rømme, honning- og sennepsdressing, kjørvel, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Halver sitron.

Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skyll salatblanding.

4

Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett og krydre med salt og en klype pepper.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på høy varme.

Stek kjøtt i 1-2 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

Bland pære, salatblanding, en skvett sitronsaft og salt i en stor skål rett før servering.

Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

6

Anrett mos, kjøtt og salat på tallerkener.

Topp kjøtt med karamellisert løk.

Server med honning- og sennepssaus.