Fysen på et deilig måltid med franske vibber? Disk opp med vår urtemarinerte svinefilet med karamellisert løk, kremet potetmos med pastinakk og en frisk pæresalat. Prikken over i-en er en smaksrik honning- og sennepssaus med kjørvel.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinekoteletter, urtemarinert
500 g
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
1 stk
Løk
60 g
Salatblanding
1 stk
Pære
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)
1 stk
Sitron
1 stk
Kjørvel
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ss
Smør til steking
2 ss
Vann til karamellisert løk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til karamellisert løk
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm store biter.
Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.
Tilsett vann, sukker og salt og stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert. Sett til side i en skål.
Finhakk kjørvel.
Bland rømme, honning- og sennepsdressing, kjørvel, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Halver sitron.
Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skyll salatblanding.
Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett og krydre med salt og en klype pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på høy varme.
Stek kjøtt i 1-2 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Bland pære, salatblanding, en skvett sitronsaft og salt i en stor skål rett før servering.
Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Anrett mos, kjøtt og salat på tallerkener.
Topp kjøtt med karamellisert løk.
Server med honning- og sennepssaus.