HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFiskekaker I Rød Karri
topBanner
Fiskekaker i rød karri

Fiskekaker i rød karri

med søt chilisalat og knasende peanøtter

Slukk sulten med disse smakfulle fiskekakene i rød karri. Fiskekakene får ekstra god smak av de herlige ingrediensene - rød karripasta, fiskesaus, sitron og koriander. Vi serverer våre gylne fiskekaker med hvitløksris og en sursøt salat med gulrot, agurk, chili og lime. Alt toppes med knasende peanøtter.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:FiskGlutenHvetePeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

250 g

Sei

(InneholderFisk)

30 g

Rød karripasta

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

40 g

Søt chilisaus

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeSesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier623 kcal
Energi (kj)2608 kj
Fett12.51 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater90.6 g
Sukker17.9 g
Protein35.16 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. 

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk koriander (med stilk).

Skrell agurk og gulrot (uskrellet) til bånd.

Tørk fisk med kjøkkenpapir. Finhakk fisk på et eget skjærebrett.

TIPS: Jo finere du hakker, jo bedre vil blandingen binde seg.

3

Bland fisk, panko, halvparten av korianderen, egg [1 stk | 2 stk], rød karripasta og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Bland godt.

Press godt sammen og form til fiskekaker, ca. 3-4 cm tykke (2 stk. kaker per pers).

TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de smuldre.

4

Fordel fiskekaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje.

Stek i ovnen i 10-12 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], søt chilisaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Bland gulrot- og agurkbånd i en ny skål med halvparten av søt chilisaus-blandingen.

Grovhakk peanøtter.

6

Anrett hvitløksris, søt chilisalat og fiskekaker på tallerkener.

Hell over resterende søt chilisaus.

Pynt med peanøtter og resterende koriander.

Server resterende limebåter på siden.