Når Mary Poppins lager mat, blir det garantert en fargerik og smakfull middag. La barna bli med på kjøkkenet og lag hennes deilige stekte kylling, som serveres med ovnsstekte rotfrukter og friske grønnsaker toppet med gressløkdressing i en vakker karusell på tallerkenen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
1 stk
Gulrot
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Rosmarin
2 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Gressløk
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Smør til saus
1 dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 2 cm store biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Bland gressløk, rømme og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skyll spinat.
Grovhakk tomat og agurk.
Plukk og grovhakk rosmarinblad.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med rosmarin, hvitløk, salt og en klype pepper. Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp samme stekepanne på middels varme.
Tilsett smør, vann og en klype salt og pepper. La småkoke i 1 min, eller til sausen tykner noe.
Skjær ferdigstekt kylling i tynne skiver.
Anrett kylling i midten på tallerkener og fordel spinat, ovnsbakte rotfrukter, agurk og tomat i seksjoner rundt, som en fargerik karusell.
Øs saus over kylling.
Topp grønnsaker med gressløkdressing.