Våre sprø BBQ-kyllingstrimler byr på en symfoni av smaker og teksturer! Kyllingstrimlene paneres, sprøstekes og serveres med myk potet- og blomkålmos og en kremet brokkolisalat med eple og yoghurtdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
125 g
Brokkoli
20 g
Tranebær
(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Sesam)
500 g
Bakepotet
1 stk
Eple
1 stk
Blomkålbuketter
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 stk
Egg til panering
½ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
½ ss
Vann til dressing
¼ ts
Sukker til dressing
½ ts
Salt til dressing
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær poteter i 2 cm store biter.
Kok potet og blomkål i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Mos potet og blomkål i kjelen med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, pisk egg i en dyp tallerken.
Bland panko, salt og en klype pepper i en annen dyp tallerken.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 strimler på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Vend kylling først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olje om kyllingen svir seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rødt på innsiden.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i 1 cm store biter.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 1 cm store biter.
Bland yoghurt, majones, vann, sukker, salt og en stor klype pepper i en liten skål.
Bland halvparten av dressingen, brokkoli, eple og tranebær i en stor skål.
Anrett kylling, mos og brokkolisalat på tallerkener.
Server med resterende dressing som dipp.