Skip to main content
Sprø BBQ-kyllingstrimler
Sprø BBQ-kyllingstrimler

Sprø BBQ-kyllingstrimler

med brokkoli-eplesalat og potet- og blomkålmos

Våre sprø BBQ-kyllingstrimler byr på en symfoni av smaker og teksturer! Kyllingstrimlene paneres, sprøstekes og serveres med myk potet- og blomkålmos og en kremet brokkolisalat med eple og yoghurtdressing.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

125 g

Brokkoli

20 g

Tranebær

(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Sesam)

500 g

Bakepotet

1 stk

Eple

1 stk

Blomkålbuketter

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 stk

Egg til panering

½ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

½ ss

Vann til dressing

¼ ts

Sukker til dressing

½ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier854 kcal
Energi (kj)3575 kj
Fett33.1 g
Mettet fett7.3 g
Karbohydrater109.7 g
Sukker46.4 g
Fiber30.4 g
Protein68.4 g
Kolesterol0.1 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær poteter i 2 cm store biter.

Kok potet og blomkål i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Mos potet og blomkål i kjelen med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Paner kylling
2

I mellomtiden, pisk egg i en dyp tallerken.

Bland panko, salt og en klype pepper i en annen dyp tallerken.

Skjær hvert kyllingbryst i 3 strimler på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Vend kylling først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kylling
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olje om kyllingen svir seg fast.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rødt på innsiden.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i 1 cm store biter.

Skjær brokkolibuketter og stilk i 1 cm store biter.

Bland dressing
5

Bland yoghurt, majones, vann, sukker, salt og en stor klype pepper i en liten skål.

Bland halvparten av dressingen, brokkoli, eple og tranebær i en stor skål.

Server
6

Anrett kylling, mos og brokkolisalat på tallerkener.

Server med resterende dressing som dipp.