Navnet orecchiette betyr 'små ører' på italiensk og henviser til pastasortenes runde, hule form. Her serveres de i en fyldig tomat- og fløtesaus med saftige kyllingstrimler og parmesan. En varm og mettende pastarett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Orecchiette
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Egg, Sennep)
1 stk
Løk
125 g
Cherrytomater
1 stk
Hvitløk
30 g
Spinat
½ stk
Citrus
300 g
Strimlet kyllingbryst
2 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
20 g
Parmigiano Reggiano
(Inneholder: Melk)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
½ g
Chiliflak
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til saus
1 dl
Spart pastavann
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar pastavann i en kopp og hell ut resten. Legg pasta tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver sitrusfrukt.
Skyll spinat.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt og Hvitløksflørt.
Press over saft fra en halv sitrusfrukt.
Stek kylling i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt. Snu med jevne mellomrom.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Tilsett løk og cherrytomater i stekepannen og stek videre i 3-4 min, eller til myknet.
Rør inn matfløte, hvitløk, halvparten av finrevet ost, buljong, chiliflak, salt og pastavann.
Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min, eller til tyknet.
Vend pasta i sausen rett før servering.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Dryss over resterende finrevet ost.