Skip to main content

Rask orecchiettepasta og kyllingstrimler

med kremet tomatsaus

Navnet orecchiette betyr 'små ører' på italiensk og henviser til pastasortenes runde, hule form. Her serveres de i en fyldig tomat- og fløtesaus med saftige kyllingstrimler og parmesan. En varm og mettende pastarett!

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Orecchiette

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Egg, Sennep)

1 stk

Løk

125 g

Cherrytomater

1 stk

Hvitløk

30 g

Spinat

½ stk

Citrus

300 g

Strimlet kyllingbryst

2 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

20 g

Parmigiano Reggiano

(Inneholder: Melk)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til saus

1 dl

Spart pastavann

Næringsinnhold

Kalorier466 kcal
Energi (kj)1952 kj
Fett26.2 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater10.9 g
Sukker8.5 g
Fiber3.6 g
Protein43.4 g
Kolesterol8.3 mg
Natrium474 mg
Potassium267.8 mg
Calcium122.6 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar pastavann i en kopp og hell ut resten. Legg pasta tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitrusfrukt.

Skyll spinat.

2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt og Hvitløksflørt.

Press over saft fra en halv sitrusfrukt.

Stek kylling i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt. Snu med jevne mellomrom.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Tilsett løk og cherrytomater i stekepannen og stek videre i 3-4 min, eller til myknet.

Rør inn matfløte, hvitløk, halvparten av finrevet ost, buljong, chiliflak, salt og pastavann.

Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min, eller til tyknet.

Vend pasta i sausen rett før servering.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

4

Anrett pasta i dype tallerkener.

Dryss over resterende finrevet ost.