Quesadillas er en herlig meksikansk gatematklassiker som du enkelt kan lage hjemme. Vi fyller tortillabrød med kylling, mais og cheddar, og serverer dem med ovnsbakte rotfruktfries og en rosa dippsaus med ketchup og majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder: Egg, Sennep)
½ boks
Mais
50 g
Cheddar/Gouda ostemix, revet
(Inneholder: Melk)
2 stk
Pastinakk
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
2 stk
Rødbete
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til glaze
1 ss
Ketchup til dipping
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell pastinakk.
Skjær gulrot (uskrelt) og pastinakk i 2 cm brede staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, skjær kylling i 3 skiver på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling med Jorda Rundt, salt og en klype pepper i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Tilsett smør i pannen og stek i 1 min.
Legg kylling over på en tallerken og riv i mindre biter med to gafler.
Hell væske av mais.
Fordel kylling, mais og ost på en halvdel av et tortillabrød, brett over den andre halvdelen.
Fortsett med resterende tortillabrød.
Varm opp en stor stekepanne på middels varme.
Stek 2 quesadillas om gangen i 1-2 min på hver side, til gylne. Repeter med resterende quesadillas.
Skjær quesadillas i tre biter før servering.
Bland ketchup og majones i en liten skål.
Anrett quesadillas og fries på tallerkener.
Server med rosa dippsaus.