1 stk
Løk
4 g
Central American Style-kryddermiks
30 g
Briochebrød
(Inneholdermelk, Egg, gluten, SennepKan inneholdesoya, sesam)1 stk
Panko paneringsmel
(Inneholdergluten)50 g
Agurk
50 g
Mozzarella
(Inneholdermelk)1 stk
Ketchup
250 g
Tomat
1 stk
Kjøttdeig
500 g
Gulrot
etter behov
Poteter
¼ ts
Smør* (steg 2)
¼ ts
Salt* (steg 3)
1 stk
Sukker* (steg 2)
Egg* (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (ca. 0,5 cm). Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt med en skvett olivenolje*. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.
Halver løk og skjær i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* med en klatt smør* i en stekepanne på middels varme. Stek løk i 10-12 min, rør jevnlig. Tilsett en klype salt* og sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] når det er 5 min igjen.
Skjær tomat i tynne skiver. Skrell agurk til tynne bånd med en potetskreller, eller skjær i tynne skiver. Skrell og riv gulrot. Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, panamat, revet gulrot [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og en klype pepper* i en skål. Form blandingen til burgere. TIPS: Burgerne vil utvide seg under steking, så lag de litt større enn hamburgerbrødene, så blir de enklere å steke og spise.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. Snu halvveis. Når burgerne har 3 min igjen, strø over mozzarella.
Del burgerbrød i to og fordel på et stekebrett. Varm i ovnen i 2-3 min.
Smør burgerbrødene med ketchup. Topp med burger, løk, skrellet agurk, tomat og resterende gulrot. Server pommes frites med ketchup på siden.